Göra en egen pärm

Jag tänkte visa er i detta inlägg hur man kan göra sig en egen pärm i vilken storlek man själv vill.

Jag har gjort en pärm för min dokumentation av december månad 2012.

Det är många som gör något som heter December daily (länken går till google där sök ordet är december daily, det finns massor av inspiration:) ) och detta är min version :)

Om någon skulle vara intresserad av min almanacka för december månad så finns den att ladda ner HÄR


Först skär jag till 3 bitar i kartong (valfritt givetvis, du kan även göra i chipboard osv, storlek är också givetvis valfritt)
Sedan har jag distressat kanterna.


Min almanacka + till skurna mönstrade papper som jag sedan kan sätta foton, ord, kvitton eller vad jag nu vill på.


Här har jag lagt upp mina kartong bitar för att visa hur de sedan kommer att sitta ihop.


Fram med svarta silvertejpen (köpt på biltema, finns även i vitt och ”silver”) för det är nämligen den som kommer att hålla ihop mina delar på pärmen. Man kan även sätta ihop det hela med papper om man nu så önskar.


Först tar jag framdelen och mitten delen och lägger tejpen i nederkant som jag sedan kommer att dra runt hela ca 2 gånger (minns inte exakt men jag tror att det är två varv så att säga.)


De första två delarna är färdig lindade


Här har jag lagt upp min baksida till pärmen också för att se så att jag får ett bra avstånd mellan baksidan och mitten delen. Det är viktigt att det finns ett mellanrum eftersom det är där du kommer att vika. Lägger du dom utan mellanrum blir det stumt och icke vikbart.


Börjar tejpa sista delarna


Färdig tejpat.

Nu lägger jag dit min hmm heter det pärmrygg? Nja kanske inte men den som håller pappren. Här mäter jag så att den hamnar i mitten. Sedan tar jag min syl och gör hål med. Hålen blir inte tillräckligt stora med sylen men sylen markerar för mig var jag sedan ska göra större hål med min skärbladskniv. Den grejen som håller pappren som jag inte har en aning om vad den egentligen heter är köpt i en kontorsbutik. Annars kanske det går att slakta en gammal pärm!?


Sedan har jag köpt brads med långa ben i en kontorsbutik (väldigt fula)


Med det ska jag råda bot på med en versa mark dyna och embossningpulver.
Då duttar du huvudet på din brad i versa mark dynan och sedan ner i emossningpulvret, tar din värmefön och värmer. Klart.

Hmmz så irriterad jag blev på mig själv som gjorde röda. Jag vet inte hur jag tänkte där. De passar inte ihop med min pärm sedan eller rättare sagt valet av papper. Men det fixade jag till sedan med en versa mark penna och annat emossningpulver :)


Klara


I med bradsen i hålen som jag tidigare gjort och genom själva pärm grejen och ryggen.


Benen är utfällda


För att fästa benen på baksidan bättre så sätter jag tejpen nu precis under den som håller pappren, drar ner och över på baksidan och över på insidan igen ner till den grejer som håller pappren och klipper av.


Nu är benen fästa ännu bättre med tejp också. Stommen till pärmen är klar. Dags att klä den.


Jag har valt att på ryggen av min pärm sätta wellpapp (köpt en hel rulle på clas ohlson)
Eftersom jag inte är riktigt säker på att det går att limma på tejpen så använder jag bred dubbelhäftande tejp ifrån biltema (även den svarta silvertejpen är därifrån, det finns även vit)


Insidan är klädd (jag har även tänkt att sedan sätta eller göra en ficka på insidan att stoppa smått och gott i)


Baksidan och ryggen är klädd (jag distressade wellpappen)


Framsidan klar

Pärmen är klar :) Lite detalj bilder osv.

OJ det blev mig ett långt inlägg.
Är det något du undrar över är det bara att lämna en kommentar så kommer jag att svara dig så fort jag kan :)
Ha de gött och scrappa lugnt :)


7 kommentarer
Skriv gärna en kommentar

Gravatar Icon

Du skapar mycket fint, roligt och annorlunda. Det är verkligen roligt att se. :)

Svar: Tack snälla för ditt beröm, du gör mig glad.

Trevlig helg!
Kram

Gravatar Icon

ah men gud vilket jobb!! men så fint det blev. hur lång tid tog det?

Gravatar Icon

WOW! Du är så himla duktig, sååå fin!! :hjarta:

Gravatar Icon

Svar: Vi har haft det jättebra!
Hur var din helg?

Gravatar Icon

Hej!
Vad snygg din pärm blev och perfekt att kunna göra en egen så pass lätt och i den storlek som behövs! =) Biltema har bra tejp! =)
Kram Elenor

Gravatar Icon

Snygg pärm, wellpappen passade perfekt.
Kul att du visade hur du gjorde.
Kram

Gravatar Icon

Tack för en väldigt bra visning. Nu har jag äntligen fått tips om hur jag ska göra egna pärmar. Har plastfickor som hålen från BIAn inte passar till. Kram och kommer självklart länka tillbaka till dig.
hade jag inte haft lilla barnbarnet här hade jag startat omedelbart:))Skriv gärna en kommentar


~ Alla kommentarer som innehåller reklam kommer aldrig att visas i bloggen utan kommer att raderas direkt.

~ Jag precis som alla andra vill att de som kikar in på ens blogg läser ens inlägg och skriver en kommentar till inlägget.
De kommentarer som inte är sådana kommentarer kommer att raderas.

Tusen tack till er alla som tar er tid att läsa mina inlägg och skriva en kommentar.
Ni är underbara *kram*(efterfrågas)

(efterfrågas, syns ej)


:utropstecken: :upprord: :upponer: :tyst: :tyckaom: :sur: :smilie: :skrattar: :sjuk: :ooh: :nere: :lookright: :jasp: :irriterad: :ho: :hmm: :hmm2: :hjarta: :fragetecken: :djavul: :blush: :blink: :bigsmilie: :arg:All content © 2005 - 2018 Gurkiss Scrap & Pyssel
Wordpress theme by So Chic Design