Mapp Beskrivning

Här kommer beskrivningen på Mappen jag gjort.

Min ser ut så här:

Beskrivning:

Först väljer du hur många fickor du vill ha i din mapp och tar där efter så många kuvert, i min mapp är det 7 stycken.


Kuvert och lim


Limma ihop kuverten


Så de blir så här, alltså stängda


Ta din skärmaskin och sen bestämmer du hur stora dina fickor ska vara


Jag skar bort lite på toppen enbart


Sedan mäter jag ett kuvert hur bred och hög den är


Jag lägger till lite både över kuverten och på sidorna så att själva stommen blir större och ritar en mall av det, sedan rundade jag hörnen uppe till också


Sedan tar jag kartong och lägger min mall där på, ritar av och klipper / skär ut


På den ena göra jag ett hål ca 1 cm ner på den kartongbit som ska vara framsidan eller så hoppar du över detta och istället för att stänga din mapp genom att stoppa din pappers flärp igenom hålet så kan du istället använda kardborre pluttar eller magneter som stängning


Nu ser de ut så här


Sedan tog jag allmogefärg


Och målade sidorna så att de i mitt fall blev svarta istället


Sedan väljer du vilka papper du ska använda och klä din fram och baksida i, jag valde dessa

Använd mallen du gjorde igen, rita på 2 av varje på vardera papper om du nu väljer 2 färger som jag och klipp ut. Men limma INTE på dom ännu


Nu behöver du linjal, penna och bone folder


Sedan tar du det papper du vill använda i botten på din mapp, så bred som din mall är i nederkant, lika bred ska detta pappret vara. Beroende på hur många kuvert du ska ha så beror det också på hur lång denna pappersbiten ska vara.


Sedan mätte jag så att jag fick 2 cm i fram kant och bak kant och sen mätte jag 1 cm mellan varje där man ska vika, så många kuvert som du har, så många toppar ska du ha


Sedan tar man dubbel häftade tape


och sätter längs med kanten på din kartong stomme som ska vara neråt alltså själva botten


sedan tar du ditt ”dragspel”


sätter kant i kant som det visar pilar på bilden


Så att det blir så här


Sedan sätter du dubbelhäftande tape på det här viset på dina kuvert. Det kuvert som ska sitta längst bak behöver ha så här på båda sidorna, för jag har satt den dubbelhäftande tapen på framsidan av mina kuvert

Sedan mäter du hur brett ditt hål är på din framsida OM du gjorde ett. Om ditt hål är 5 cm skär du istället din pappersbits flärp som vi ska använda som stängning 4,5 cm bred och hur lång du vill ha din stängnings flärp får du själv välja, men tänk på att göra den ca 3 cm längre, så att du kan fästa den


Min flärp


Sedan sätter jag dubbelhäftande tape på den så här


och fäster den i mitten på min bakside stomme

sedan tar du de papper som du vill ha på insidan av din mapp som du tidigare klippte ut som du ska klä din mapp med


och limmar fast dem på insidan av din mapp


Sedan tar du bort skyddsplasten på enbart den tape som pilen pekar på, på dina kuvert


och fäster dit kuverten på ditt ”dragspel” så här


visar här på bilden vilken sida av topparna jag fäst kuverten på

Sedan tar du bort den andra skyddsplasten på den dubbelhäftande tapen på kuverten, en och en och trycker ihop kuvert efter kuvert med varandra. Sist tog jag bort skyddet på den dubbelhäftande tape som ska fästas i framsidan.


Nu ska det se ut så här


och så ska du kunna öppna din mapp så här

Nu är det bara för dig att ta de sista 2 pappersbitarna som ni klippte ut tidigare som ska sitta på din fram och baksida på din mapp och antingen limma dit dom eller så dekorerar du dom först och fäster dom sen. Jag tycker det är svårt att få dit ordentligt sen när man redan dekorerat så jag satte dit mina papper först.

Lycka till …

Detta med beskrivningar är inte alltid så lätt men jag hoppas att ni förstår, om inte så är det bara att fråga :)


3 kommentarer
Skriv gärna en kommentar

Gravatar Icon

Tack för alla fina hälsningar, nu är du tillagd bland mina favoriter så jag hittar tillbaka till dig lättare. Vilken underbart fin tutorial du har gjort…Ja, det är klart att jag måste testa den, hoppas på mer tid bara, men nu vet jag ju vart jag ska leta.
Tack söta du och stor kram!

Gravatar Icon

Jättebra beskrivning! Blev så sugen att jag gjorde en direkt. Titta gärna på min blogg. Där har jag också hänvisat till din beskrivning. :)
/Camilla Makilla

Gravatar Icon

Vilken bra förvaring! Och en jättebra tutorial, tydlig!!

Jag har en liknande förvaring till mina stora dies, men den är bunden med BIAn som en bok i stället för en dragspelsmapp. Men mapp var roligare… :-)

Många tack!Skriv gärna en kommentar


~ Alla kommentarer som innehåller reklam kommer aldrig att visas i bloggen utan kommer att raderas direkt.

~ Jag precis som alla andra vill att de som kikar in på ens blogg läser ens inlägg och skriver en kommentar till inlägget.
De kommentarer som inte är sådana kommentarer kommer att raderas.

Tusen tack till er alla som tar er tid att läsa mina inlägg och skriva en kommentar.
Ni är underbara *kram*(efterfrågas)

(efterfrågas, syns ej)


:utropstecken: :upprord: :upponer: :tyst: :tyckaom: :sur: :smilie: :skrattar: :sjuk: :ooh: :nere: :lookright: :jasp: :irriterad: :ho: :hmm: :hmm2: :hjarta: :fragetecken: :djavul: :blush: :blink: :bigsmilie: :arg:All content © 2005 - 2018 Gurkiss Scrap & Pyssel
Wordpress theme by So Chic Design